Az emlékívek fogalma


A magyar tudomány eredményei, kultúránk értékei senki által sem vitatottak. Igaz sokak által nem is ismertek. Napjaink információ özönében egyre nehezebb rájuk irányítani a figyelmet, pedig erről a célról nem szabad lemondani. Minden fórumot meg kell ragadni a magyar kultúra kiemelkedő egyéniségeinek és értékeinek a hangsúlyozására, minden médium lehetőségével élni kell bemutatásuk érdekében.

Az emlékív maga is érdekes kulturális termék. Az ember gyűjtő szenvedélye, törekvése környezete értékelésére és nem utolsó sorban a szép utáni vágya hozta létre. A gyűjtő emberek közösséget alkotnak, kialakul közöttük egy olyan információcsere, amelyben rangsorolt értékekről adnak hírt.

A magyar kultúra értékeinek emlékíveken való bemutatása tehát olyan lehetőség, amelynek segítségével egy nem is kicsi közösség belső kommunikációjába ezen értékek is bekerülnek. Tudomást szereznek róluk, rácsodálkoznak, szűkebb és tágabb környezetüket értesítik ezekről.

Az emlékív egyben alkotás. Tömör szöveges ismeretközlés mellett grafikailag is kiérlelt formában ad hírt jelentős személyiségek kimagasló teljesítményeiről, kultúránk jeles évfordulóiról. Az ember gyűjtő szenvedélye, törekvése környezete értékelésére és nem utolsó sorban a szép utáni vágya hozta létre. A gyűjtő emberek közösséget alkotnak, kialakul közöttük egy olyan információcsere, amelyben rangsorolt értékekről adnak hírt.

A magyar kultúra értékeinek emlékíveken való bemutatása tehát olyan lehetőség, amelynek segítségével egy nem is kicsi közösség belső kommunikációjába ezen értékek is bekerülnek. Tudomást szereznek róluk, rácsodálkoznak, szűkebb és tágabb környezetüket értesítik ezekről. Az emlékív egyben alkotás. Tömör szöveges ismeretközlés mellett grafikailag is kiérlelt formában ad hírt jelentős személyiségek kimagasló teljesítményeiről, kultúránk jeles évfordulóiról.Dr. Monok IstvánAz emlékívek grafikájaMinden kiadott emlékívhez saját tanúsítvány tartozik:Link: Emlékív tervező grafikusművész


Vissza az oldal elejére